28/06/2002 – Gala, Lith

Na weken van intensieve voorbereiding is het dan zover: Op z’n Liths, een muziekspektakel m.m.v. o.a. fanfare St.Lambertus, Exploit, Maiko & Haiko, dansschool Gerda Advocaat, Diny Auwens, Wim van Susteren, koren gemeente Lith, volksdansgroepen, en In ‘t Wild. Op het Marktplein in Lith. Uhm, tenzij het gaat regenen. En dat doet het. Gelukkig kan de organisatie uitwijken naar de loods van Maaskant Reizen, waar in allerijl op het laatste moment een groot podium gebouwd is en alles gereed gemaakt is voor deze bijzondere avond.

Naast een aantal eigen nummers spelen we -al dan niet samen met de fanfare- Like A Prayer (Madonna), De Klompendans (Rowwen Heze), This Is My Life (Shirley Bassey), Everybody Needs Somebody (o.a.Blues Brothers) en een countrynummer waarvan ik de titel al weer kwijt ben. Hans Ploegmakers speelt -net als op de nieuwe cd- de solo van Thuis. Voor Hart In Spiegelbeeld is een speciale balletdans geschreven. De fanfare speelt stukken als Bohemian Rhapsody, Perhaps Love en een medley uit de West Side Story. Een mooie avond met prima muziek en dans. Enige smet op de avond is het geklooi van het geluidsbedrijf. Maar wij zijn verwend.