31/05/2003 – Radio Vladeracken, Vinkel

De lokale radio van de gemeente Maasdonk (Geffen, Nuland en Vinkel) had ons uitgenodigd voor een akoestische set in de studio. Onze pas uitgebrachte CD was de aanleiding daartoe. “Bijna Thuis” was al een week lang als CD van de week volop gedraaid en Vladeracken geeft de regionale bands dan graag de gelegenheid zich te profileren. Na het akoestische optreden bij Omroep Brabant en een korte oefenavond togen we vol zelfvertrouwen naar Geffen.

De laatste keer zat de studio van Vladeracken nog op een zolder boven het dorpshuis in Vinkel. De studio was gezellig maar de apparatuur was enigszins gebrekkig. Na de verbouwing van het plaatselijke gemeentehuis heeft de omroep een nieuwe studio gekregen in de kelder van dat gebouw, voorzien van een compleet nieuwe inventaris. We waren aangenaam verrast. Na een korte soundcheck met een aantal microfoons was het tijd voor het gebruikelijke interview en zoals meestal waren Luc en Edwin daarvoor verantwoordelijk. Ook hier beginnen deze jongens een routine te ontwikkelen. De antwoorden komen steeds vlotter en de eh’s en ah’s worden steeds minder.

Hierna met de band in twee setjes in totaal zes nummers gespeeld die er vlot uitkomen. Dankzij een kleine oefenavond kunnen we alle nummers, zowel van de eerste als de tweede CD, spelen. Al zijn sommige nummers toch akoestisch wat moeilijker. Je merkt overigens wel dat iedereen in deze setting gemakkelijker gaat spelen, zeker naar mate je meer van deze optredens doet. Het is erg ontspannend en doordat je zo kort op elkaar zit erg gezellig. Vooral voor mij heeft het enorme voordelen. Ik speel met een soort kist die je met een hand op kunt pakken, mijn opbouwen en afbreken is daarmee voor de verandering eens een keer het snelst van allemaal.

Ton