05/06/2003 – Instore, Phantasio, Amsterdam

in 't wild @ phantasio 05/06/03

Ter promotie van “Bijna Thuis” hadden we een instore optreden in Phantasio, de platenzaak van Phil Tilli, in de Jordaan in Amsterdam geregeld. In deze relaxte omgeving speelden we een akoestische set met nummers van de nieuwe cd en van “Ogen Vol Vuur“.

Gelukkig hadden enkele van onze eigen vrienden en bekenden de weg naar Amsterdam gevonden, want een aantal genodigden [pietje plugger bijvoorbeeld] schitterde door afwezigheid. En door dat laatste miste de instore het beoogde effect. Achteraf gezien had er misschien wat meer denk- en organiseerwerk in gestopt moeten worden. Toch een leuke middag, niet in de laatste plaats dankzij het gezelschap.

Na een kleine zoektocht in de vele straatjes van de Jordaan, hoorde ik ergens in de verte een lied dat me bekend voorkwam. Dus die kant moest ik op. Nog even een straatje door en daar om de hoek staat een groepje mensen met of zonder fiets zich aangenaam te vermaken op de muziek van ITW. Inderdaad, de voorbijgangers stoppen spontaan bij het horen van de muziek, luisteren even en gaan dan weer hun weg. De reacties zijn goed, het klinkt ook erg goed. Lekker ontspannen sfeertje, pilsje, muziekje, zonnetje, meeneuriëen (meezingen zal ik de rest niet aandoen), wat wil je nog meer.

Ik moet zeggen dat ik het akoestisch werk van ITW erg mooi vind. De liedjes komen goed uit, dus van mij mogen dit soort optredens vaker voor hun rekening nemen. De heren hebben er plezier in, Jan achter in het hoekje stil genietend pingelend op de gitaar, Ton gebogen over zijn nieuwe ‘trommel’, Berti relaxed plukkend aan de snaren, Edwin enthousiast de toetsen indrukkend, Antal strak bewegend en meezingend en Luc ontspannen hangend tegen het orgel zingend. Ook de saxofonist Edgar was weer aanwezig en zijn bijdrage was wéér fantastisch.

Kortom, je hebt iets gemist als je er niet was, hopelijk heb je door het lezen van dit verhaal een leuke indruk gekregen.

Groet Belinda

en

Weer een lekker weertje, slenterend door de Jordaan tot we de platenzaak Phantasio van Phil Tilly (ex-Tröckener Kecks) hebben gevonden. Erg leuk ingericht overigens, moet je zeker eens gaan kijken! Dan nog even wat drinken op het miniscule terras van de kroeg iets verderop. Theo van Gogh fietst voorbij met (ja, ja, dat hebben jullie thuisblijvers weer even gemist) Katja Schuurman achterop!

En dan is het tijd voor een aantal akoestische nummers in een hoek(je) van Phantasio. Zo dicht bij elkaar klonk het ontzettend lekker, moet ik zeggen! Nu kon ook Ton zich goed uitleven op zijn nieuwe “speeltje”.. Phil had er aardig wat publiciteit aan gegeven, maar dat blijkt toch moeilijk te liggen bij de Amsterdammers, je moet het meer hebben van toevallige passanten of klanten die nieuwsgierig blijven staan kijken. En natuurlijk van echte fans! Toch stond het op een gegeven moment lekker vol. Ontzettend leuk sfeertje.(…)

Een zeer geslaagde avond, jammer als je dit gemist hebt!!

Groetjes,
Jolanda

in 't wild @ phantasio 05/06/03in 't wild @ phantasio 05/06/03phantasio 05/06/03

antal @ phantasio 05/06/03in 't wild @ phantasio 05/06/03edwin @ phantasio 05/06/03in 't wild @ phantasio 05/06/03in 't wild @ phantasio 05/06/03in 't wild @ phantasio 05/06/03in 't wild @ phantasio 05/06/03in 't wild @ phantasio 05/06/03