07/06/2003 – Joosten in het weekend, LTV, Kaatsheuvel

Ook de lokale radio van de gemeente Loon op Zand had onze single gehoord. Je zult je misschien afvragen hoe dat dan kan, want zoveel airplay op de landelijke zenders hebben we niet gehad. Nou dat zit zo: elke twee weken brengt de Stichting Conamus een CD uit met daarop singles van Nederlandse artiesten. Voor een klein bedrag hadden wij ook “Dansend op de wolken” hierop laten zetten. Deze CD wordt verspreid onder de aangesloten lokale omroepen in Nederland, en dat zijn er nogal wat. Een aantal van deze omroepen heeft radioprogramma’s waarin ze artiesten live laten spelen. Zo ook LTV Radio.

De studio van LTV Radio is gevestigd in Kaatsheuvel. In een klein gebouw aan de rand van Kaatsheuvel hebben ze een aardige ruimte tot hun beschikking. Maar natuurlijk geen airco en deze avond is het aardig heet. Tot het moment van spelen brengt een ventilator uitkomst, maar die blaast recht in een microfoon en moet uitgeschakeld worden zodra we gaan spelen. De temperatuur loopt dan ook aardig op. We spelen dacht ik zes nummers in het programma dat twee uur duurt. Het elke keer weer op en af zorgt ervoor dat ik in ieder geval niet lekker in mijn spel komt. Maar de DJ is de baas en uiteindelijk spelen we toch vrij ontspannen.

De mensen van LTV zijn bijzonder aardig en bieden ons verschillende verfrissingen aan maar geen bier. Het is voornamelijk gesubsidieerd door de gemeente en daar past geen alcohol bij, blijkbaar. Dus na afloop snel inpakken en nog even naar ‘t Wild waar we op mijn terras nog even bijzonder dorstig een aantal biertjes uit de oefenruimte nuttigen. Dit vooruitzicht lokt zelfs Antal mee die, aangezien Kaatsheuvel zo ongeveer halverwege de de lijn ‘t Wild en zijn woonplaats Made ligt, logischerwijze beter rechtstreeks naar huis kan gaan maar gelukkig nog even meegaat.

Ton