21/06/2003 – Trailerpop, Capelle ad IJssel

Uit het fanclubblad:

Omdat ik In ‘t Wild al zo lang niet meer had zien spelen ben ik op 21 juni mee geweest naar Rotterdam. Zij zouden spelen op een festival wat genoemd was Trailerpop. Nog nooit van gehoord maar ik stelde me een grasveld voor met een podium, leek mij logisch. Toen ik met Helma aankwam was het dan ook wel even schrikken. Gras was er niet te vinden (wel heeeeeeeeel veeeeeeeeeel zand) en het podium was vervangen door twee vrachtwagentrailers (Oh, vandaar Trailerpop).

Ook het publiek leek niet direct het doorsnee publiek van In ‘t Wild maar was beter op zijn plaats bij een hard rock band als Van Halen (zeker ook gelet op de gemiddeld leeftijd).

Ik was dan ook erg benieuwd hoe In ‘t Wild het er hier af ging brengen. De bands voor hen speelde trouwens best een lekker stukje muziek (ook ik houd wel van stevige muziek op zijn tijd).

Helma en ik hadden ondertussen een plekje gevonden om de shirts en dergelijke uit te stallen. We hebben het niet erg druk gehad (1 t-shirt verkocht). We hadden het het drukst met mensen die kwamen vragen of we het druk hadden.

Ik was verrast door In ‘t Wild. Ze zijn echt gigantisch gegroeid en live klinkt het nog beter dan op de CD (die ik trouwens ook erg goed vind). Zelfs een aantal mensen in het publiek in Rotterdam kon niet stil blijven zitten (niet dat ze trouwens hierdoor echt gingen dansen, maar toch).

Dat de avond werd afgesloten door de Time Bandits mocht de pret niet drukken. Hoewel alle bands op Trailerpop hun eigen muziek brachten kwamen zij met covers van de Beatles e.d.

Het was erg gezellig en ik had een leuke middag/avond.
In ‘t Wild: veel succes!!!

Manieta

Door het wegvallen van Zober, winnaar van de Grote prijs van Nederland, en de goede relatie van Luc van C-Sound met de organisatie werden we op het laatst uitgenodigd om op dit festival te spelen. De lokatie is midden in de wijk Kralingse Veer op een steenworp van Rotterdam. Of het nu bij Rotterdam hoort of bij Capelle is me nog niet duidelijk maar dat doet er ook niet toe.

Zoals de naam al zegt bestaan de podia uit drie aan elkaar gebouwde trailers van vrachtwagens waarbij de middelste is bestemd voor de monitor mixer. In de regio heeft het festival een bekende naam, maar nadat het festival vorig jaar door regen op een fiasco was uitgedraaid, was het lang onzeker of er dit jaar nog wel een editie plaats zou kunnen vinden. Vele vrijwilligers en de financiële hulp van sponsors en gemeente hadden een nieuwe Trailerpop toch mogelijk gemaakt.

Voor ons zijn deze optredens een uitdaging. We mogen gedurende een uur ons eigen werk ten gehore brengen en trachten het publiek te overtuigen van onze kwaliteit. Natuurlijk zijn we op tijd aanwezig en krijgen zo de gelegenheid de bands voor ons en het publiek eens goed te bekijken. Al snel blijkt dat het publiek en ook de aanwezige bands toch wel van iets ruigere muziek houden als dat wij gewoon zijn te spelen. Op het veldje dat normaal zanderig is en nu door het warme weer voornamelijk stoffig zien we de alcoholische consumpties zoetjes aan stijgen. Ook wij hebben wel dorst en dankzij een voortreffelijke organisatie worden we voldoende in de gelegenheid gesteld die dorst te lessen. Maar zoals de reclame al zegt “met mate” want een uur spelen in deze temperatuur is best zwaar. Als een na laatste band worden wij geacht te spelen. Dankzij Stefan, hij lijkt wel onze vaste roadie/monitor mixer te worden, en andere leden van de familie van Mook is het opbouwen van de merchandise stand en de instrumenten vlot gebeurd. Gelukkig is ook Uli aanwezig die het “zaal”geluid zal verzorgen.

Dankzij een cadeaubon die ik recent had ontvangen was ik in de gelegenheid een nieuw en beter basspedaal en hi-hat standaard te kopen. Trots als een pauw laat ik mijn nieuwe materiaal zien. Alleen bij het opbouwen even paniek. De “clutch” van de hi-hat-standaard is kwijt. Hiermee klem je het bovenste bekken van de hi-hat vast zodat je met je linkervoet de hi-hat omhoog kunt laten gaan. Zonder dit kleine rotding is een hi-hat niet te gebruiken. Waar ik ook zoek, het ding is niet te vinden. Dankzij een collega drummer van de vorige band kunnen we toch aan de slag.

Zoals voorspelt lijkt het publiek niet echt onder de indruk. Uiteraard wordt er wel geluisterd, maar het warme weer en de plaatsing van de bars (aan de andere zijde van het terrein) zorgt ervoor dat er niet veel publiek voor ons podium staat. Toch hebben we overtuigend gespeeld. Zo vond ook de organisatie die onder de indruk is. De hoofdact, te weten Alides Hidding en zijn Time Bandits, is het daarmee eens, gezien zijn opmerkingen en opgestoken duim naar ons, vlak voordat hij op het podium op gat.

Na het afbreken nog even gekeken naar de Time Bandits. Goede muzikanten en natuurlijk hun grootste hits. Toch is het erg verrassend dat er ook nog veel covers voorbij kwamen. Het is inderdaad niet makkelijk om -zoals Jan Rot- al zei “Rocker in Holland te zijn”.

Ton