28/06/2003 – Plan-C, Rotterdam

Gelukkig blijven de mensen van Plan-C loyaal aan de band en kunnen we er regelmatig optreden. Het is ook elke keer weer anders bij Plan-C. Het publiek wisselt enorm en het blijft dus een uitdaging om die avond het publiek los te krijgen.

In de weken voor het optreden hadden we het er over eens iets extra’s te doen tijdens dit optreden. Een telefoontje naar Amsterdam bleek voldoende. Edgar, de saxofonist die meespeelt op “Red Me”, was graag bereid mee te spelen. Natuurlijk moesten we dan nog wel even repeteren en dat valt nog niet mee. Edgar had geen vervoer en moest met de trein naar Den Bosch waar Edwin hem op ging halen. Dat is ook lastig want de laatste trein terug gaat alweer om half twaalf.

Na wat aanvangsproblemen past Edgar zich moeiteloos aan. Hij speelt naast een viertal eigen nummers ook nog wat covers mee. Dankzij zijn uitstekende kwaliteiten als muzikant pikt hij de dingen snel op. Nadat Gino gestopt is als saxofonist hebben we niet meer met blazers gespeeld. Uitzonderingen zijn natuurlijk onze CD presentatie en het optreden met de Lithse fanfare vorig jaar. Het blijft toch een bijzonder instrument.

Op de avond van het optreden is het, zoals gebruikelijk deze zomer, weer erg warm. Het terras zit dan ook vol en we vrezen voor de opkomst. Achteraf blijkt dat deze vrees ongegrond is want binnen mum van tijd is de tent vol. Na aanvankelijk wat zenuwen in het begin speelt de band en zeker ook Edgar de sterren van de hemel. Zijn saxsolo’s gaan erin als koek en ook wij genieten van het samenspel.

Omdat we ervaring hebben in Plan-C weten we hoe moeilijk het is om na het afbreken nog bier te halen in de zaal, Als het druk is wordt het podium gebruikt als dansvloer en staat meteen vol. Zie er dan maar eens door heen te komen met een blad vol bier. Daarom hadden we zelf maar een krat bier meegenomen die dankzij de koeling van Plan-C in de kleedkamer prima smaakte. Na uitgebreid afscheid te hebben genomen van het personeel van Plan-C met Luc en Ivo voorop hebben we Edgar heel hartelijk bedankt en was Helma zo vriendelijk hem naar het station te brengen voor de nachttrein naar Amsterdam. Voor de band en gelukkig ook Edgar zeker voor herhaling vatbaar.

Ton