04/07/2003 – Cornelis Beetsschool, Hoenderloo

Moet “In ‘t Wild” terug naar school? Nee, dit is de school waar Edwin werkt. Na het uitreiken van de diploma’s is er een feestje voor het personeel van deze school en anderen die tot dezelfde groep behoren. In het verleden hebben we daar al eens in verschillende samenstellingen gespeeld. Ikzelf heb er nog eens opgetreden als zanger van een uit twee bands samengestelde gelegenheidsgroep (met o.a. Edwin en Antal), en dat beviel goed, ware het niet dat ik door het podium ben gezakt. Toch wel een beetje vreemd voor een technische opleiding! Na de belofte deze keer dat er een goed podium met dito geluidsinstallatie zou zijn gingen we bijna compleet naar Hoenderloo. Edwin was uiteraard al aanwezig, Luc zou nakomen en Antal moest verstek laten gaan.

Na een voorspoedige reis kwamen we aan bij de school van Edwin. Prachtig gelegen in de bosrijke omgeving van de Veluwe. In de tuin van de school was een podium opgebouwd en het was maar goed dat Antal er niet bij was, want het was niet erg groot. Doordat het donker begon te worden waren we wel blij met de overkapping. Maar goed ook, want het bleek wel nodig te zijn. Gelukkig regende het maar even en niet echt hard zodat de barbecue normaal doorgang kon vinden. De chef-kok was Jacco, een oude bekende. Samen met een andere collega van Edwin is hij gedurende een week in Zeeland onze roadie geweest. Als roadie was hij ook al een kleine teleurstelling, pijn aan de armen etc, maar als kok is het niet veel beter. Het brood smaakte in ieder geval wel goed en toen Jacco eenmaal naar huis was werd het vlees ook beter.

Na het opruimen hebben we met de collega’s van Edwin nog eens rustig een biertje gedronken. Zelfs Edwin, die normaal toch niet vaak drinkt, nam een biertje. Het was hem gegund. Doordat er om meerdere redenen, van eten nog niet veel gekomen was besloten we in de auto maar eens contact op te nemen met elkaar. Het resultaat van de beraadslagingen was dat we gezamenlijk zijn gaan eten bij een door Edwin aanbevolen Indiaas restaurant. Een prima afsluiting van de dag en van het laatste optreden voor de vakantie.

Ton