19/09/2003 – De Fantast, Valkenswaard

Uit het fanclubblad:

Elke keer als ik naar In ‘t Wild ging kijken moesten ze spelen in Plan-C te Rotterdam. Tijd voor iets anders dacht ik en dus gingen we ditmaal naar Valkenswaard. Daar aangekomen zit de band gezellig op het terras en schuiven we aan. De stemming zit er al goed in dus ik denk dat het wel goed komt met het optreden. De kroeg zelf is een leuke, kleine tent en al gauw staat het lekker vol. Het café komt me bekend voor. Na wat navraag blijkt dat ik hier ooit met een paar jongens van de band ben wezen kijken naar de Tröckener Kecks. Misschien wordt de band hierdoor geïnspireerd want het is een optreden als vanouds. De band staat als een huis, op een iets te klein maar daardoor wel gezellig podium. De band maar vooral Luc straalt plezier uit.
Verder ben ik niet echt goed in dit soort verslagen dus kom vooral zelf kijken naar een optreden van de band.

Groetjes,
Yvonne

Een om allerlei redenen pittige week zorgde ervoor dat ik in gedachten verzonken richting Valkenswaard reed. En bij een kruispunt dat ik van een vorige keer meende te herkennen linksaf sloeg. En omdat ik er pas na een aantal keer links- en rechtsafslaan (“Het moet hier toch ergens zijn?”) achterkwam dat dit Waalre was, en niet Valkenswaard, kwam ik later dan verwacht ter plaatse. Enfin, snel de boel aangesloten, hallo allemaal, soundcheck en terras.

De Fantast is een kleine kroeg, met een ditto podium. Dus veel botsen, manoeuvreren, en een tegen het gebit tikkende microfoon. Luc zong goed, was ontspannen, en het publiek deed -hoewel af en toe wat aarzelend- aardig mee. En niemand heeft iets gemerkt, Berti…

AA