02/04/2022 – Feest Jolanda & Lizette, Maarheeze

Het eerste optreden dat bij de intrede van COVID kwam te vervallen, was het feest van Jolanda en Lizette. Nu, -op 10 dagen na- 2 jaar later, gaat het dan toch gebeuren. En dan nog op het nippertje, want Luc en kort daarna ik hebben vorige en deze week COVID gehad. Beiden opgeknapt, net op tijd. Gelukkig maar.

Omdat we met onze eigen PA gaan werken en ook omdat we nog een paar dingetjes door willen nemen (we konden vorige week niet repeteren), hebben we op tijd in Maarheeze afgesproken. De bandbus is iets vroeger, ik iets later (moest nog een bank overvallen tanken).

Opbouwen gaat vlot, Ton heeft alles mooi gelabeld, we weten wat we doen. Nou ja, behalve als ik een microfoonstatief uit een tas haal, met als resultaat een bloedblaar op mijn linkerpink. Groot drama voor de gitarist, want de linkerpink is een essentieel onderdeel van het instrumentarium. Gelukkig heeft Berti een naald.

Om 7 uur staat alles op het podium. Een compact podium, zonder dat we elkaar op de tenen trappen. Precies goed dus. Een vlotte soundcheck, mede dankzij geluidsman René. De pink is een probleem, een beetje viezig en pijnlijk. In het slechtste geval blijft dat zo en moet ik improviseren, in het beste geval negeer ik het en lost het probleem zich vanzelf op. Ik denk het tweede. Klaar voor het feest.

Volle bak. Leuke mensen. Veel bekenden. Goede sfeer. En het bandje kan het nog steeds. Inclusief verzoekjes (Nelli, die we al een hele tijd niet meer gespeeld hadden). Doen we gewoon. Geen probleem. Lekker muziek maken met goede vrienden.

Ergens in de eerste set moet ik even de reserves aanspreken. Rustig in de kleedkamer, weg van de drukte, opladen. Meteen aan het begin van de tweede set merk ik dat ik overheen ben. Meer energie, meer ‘stem’, losser. Nog niet helemaal fit, maar het mag geen naam meer hebben. Da’s wel een opluchting.

Mooi optreden.

Er is gelukkig tijd voor de derde helft. Wat bijkletsen, een pot bier, vrolijkheid. Dan afbreken, inpakken, laden (jezus, wat is het koud) en op huis aan. Om kwart over vier thuis, om half vijf in dromenland.

Een hele goeie, deze.

Antal
02/04/2022 – Feest Jolanda & Lizette, Maarheeze

Klik op de afbeelding of op deze link voor foto’s en video’s, gemaakt door Jeroen van de Camp en Maarten Pennings.