29/05/2022 – Barcontest MKB, Maren-Kessel

Gisteren opgebouwd en gesoundcheckt. Dus is het vandaag een kwestie is van tas pakken, 40 minuutjes rijden, omkleden en het podium op. In theorie. De praktijk wil nog weleens weerbarstiger zijn. Zo ook vandaag. Want waar we gisteren een perfecte verbinding hadden tussen iPad en mixer, lukt het vandaag niet om een solide verbinding te maken. Het magische woord is ‘router’.

Dat is voor de volgende keer. Gelukkig lukt het Luc om de boel lang genoeg stabiel te krijgen om onze basisinstellingen van gisteren aan de gang te krijgen, zodat we kunnen spelen. Daarmee is niet alle stress uit de lucht, wel de meeste.

Als we in de kantine van de Maaskantse Boys (‘thuis’) spelen, is dat meestal tijdens de Barcontest. En meestal doen we dan ook iets ‘anders’. Maurizio neemt vandaag afscheid, na acht jaar hoofdtrainerschap bij MKB. Dus hebben we -eenmalig- een paar Italiaanse liedjes aan de setlijst toegevoegd: Se Bastasse Una Canzone en Azzurro. Leuk, alleen nestelt dat Azzurro zich telkens weer in onze collectieve hersenpan; een hardnekkige oorwurm. Voor Maurizio stappen we daar overheen. Hierna spelen we Azzurro nooit meer.

Het optreden is zoals vaak in Maren-Kessel: de mensen doen niet echt mee, het is rumoerig en voor de band is het hard werken, en achteraf blijkt iedereen een prima middag/avond gehad te hebben. Wij zijn wat slordig. Een gevolg van niet vaak genoeg spelen (optreden) en iets te veel ‘willen’. Dat is een bandobservatie; niemand heeft het gemerkt. Volgende keer iets scherper.

Zo rond acht uur zijn we klaar. Lekker gespeeld, leuke mensen, goede sfeer. Dan is het nog even wachten tot het rustiger is. Afbreken, laden en op naar ‘t Wild. Maurizio trakteert pizza! Volle maag, goed gemoed, naar huis. Starend in de diepte. Om 1 uur gaan de luiken toe.

Antal

Coverfoto: 📷 Stijn van Oss