02/08/2002 – Zeeland Tour – geen optreden

De eerste nacht in de auto. Ik had al een paar nachten slecht geslapen, alles is klam en koud, en ik heb mijn portie spartaans wel weer gehad. Om 11 uur word ik wakker. En niet eens uit vrije wil, want de telefoon gaat. Een lieve stem maakt het goed.

Die middag ontvouwt zich een fascinerend schouwspel: het is wisseldag. Heel veel ongeduldige mensen die al gestopt zijn met lachen ver voor ze in de buurt van de slagboom zijn gekomen en die absoluut niet in de smiezen hebben dat het de bedoeling is om je te ontspannen tijdens de vakantie. Zelfs in je Opel Astra, met sleurhut, sjagrijnige vrouw, en drie vervelende kinderen en een Duitser voor je die nog geen slagboom pasje heeft. Fijn dat wij er dan zijn om adviezen te geven! Wees gerust, het staat allemaal op video.

‘s Avonds rijden we naar een restaurant op veilige afstand van de camping waar we -terwijl donkere wolken zich boven ons samenpakken- op het terras een prima diner voorgeschoteld krijgen. Zeer smakelijk. Koffie, sigaartje, kletsen, lekker. Daarna terug naar de tent voor ons dieet.